Skip to main content

Container huren Bronckhorst

Ben je bezig met een verbouwing, opruiming of neem je de tuin onder handen? Dan komt er een hoop afval om de hoek kijken. Gelukkig kun je het afval gemakkelijk opbergen door een container te huren in Bronckhorst. Er zijn veel verschillende containers voor verschillende afvalstromen, waardoor het afval altijd op een verantwoordelijke manier weggewerkt kan worden.

Uwafvalbak verzorgt containers voor alle belangrijke afvalstromen. Denk hierbij aan:

 

De containers zijn in verschillende maten beschikbaar. Uwafvalbak heeft voor elke afvalstroom containers beschikbaar van 3m3, 6m3, 10m3, 10 m3 (gesloten) en 15m3. Naast de containers kunnen er big bags van 1m3 en 3m3 worden gehuurd.

Soort containers

Er zijn verschillende afvalstromen, waardoor er ook verschillende soorten afvalcontainers zijn. Als er verkeerde soorten afval gemixt worden, kan het voor problemen zorgen bij het verwerken van het afval. Daarom zijn sommige soorten afval niet toegestaan in een bepaald soort container. Het verschil tussen de containers is dat deze containers gemaakt zijn voor een bepaald soort afval. Het is handig om te weten hoe dat precies in zijn werking gaat.

Bouw- en sloopafval containers zijn bedoeld voor afval dat vrij komt tijdens het verbouwen. Veel bouwplaatsen hebben een aantal bouw-en sloopafval containers zodat ze het kunnen afvoeren om het te verwerken. Wat u meestal kan verwachten in een bouw-en sloopafval container  is bijvoorbeeld: steen, hout, metalen, isolatiemateriaal en kunststof. Deze containers komen in verschillende maten. Dit kunt u kiezen afhankelijk van de hoeveelheid afval.

Bouwafval sloopafval container Bronckhorst

De grofvuil container is bedoeld voor afval dat voortkomt uit huishoudens spullen. Bijvoorbeeld meubels, tapijten, hout en metaal. Het is mogelijk om de afvalbak tot 40% te vullen met puin, beton en stenen. Hou er rekening mee dat er geen elektrisch apparatuur en matrassen in mogen.

Schoon puin afval komt voornamelijk tevoorschijn bij een aanbouw, renovatie of sloopwerkzaamheden. Denk hierbij aan beton, tegels, keramiek of dakpannen. Schoon puin kan goed worden gerecycled en hergebruikt in de bouwsector. Uwafvalbak biedt speciale puincontainers om uw schoon puin op een milieuvriendelijke manier af te voeren en te verwerken. Zo draagt u bij aan een duurzamere bouwsector.

Schoon puin container Bronckhorst

Een veel gebruikte container is de houtafval container. Deze container wordt gebruikt voor het inzamelen van houtafval dat vrijkomt bij sloop- en renovatiewerkzaamheden. Houtafval kan bestaan uit volhout, zoals balken en planken, of uit plaathout, zoals spaanplaat en MDF. Houtafval wordt op drie manieren verwerkt: tot spaanplaat, pallets of door verbranding. De houtafval container van Uwafvalbak is bedoeld voor het inzamelen van houtafval dat geschikt is voor recycling tot spaanplaat of pallets.

Onder groenafval wordt voornamelijk plantaardig materiaal gerekend. Groenafval komt voornamelijk tevoorschijn na het aanleggen, renoveren of onderhouden van tuinen, perken of terreinen. Het afval bestaat onder andere uit boomstronken, takken, snoeihout, gras en bladeren. Door middel van compostering kan dit groenafval worden omgezet in compost, een waardevolle bodemverbeteraar.

Dakafval, zoals dakleer, dakgrind, teerhoudend of bitumineus materiaal, en aanklevend isolatiemateriaal, komt vrij bij het aanleggen en verwijderen van platte daken op gebouwen. Hoewel teerhoudend materiaal al geruime tijd verboden is, kan het nog steeds voorkomen bij de sloop van oudere gebouwen. Tegenwoordig wordt voornamelijk bitumineuze dakbedekking gebruikt, met bitumen als belangrijkste ingrediënt.

Grondafval kan ontstaan bij verbouwingen in de tuin en landschapsprojecten. Uwafvalbak biedt speciale grond afvalcontainers om uw overtollige grond op een verantwoorde manier af te voeren. Denk hierbij aan zand, aarde, klei en veen. Uwafvalbak zorgen ervoor dat de grond op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt en hergebruikt.

Grond container Bronckhorst

Gips is een veelgebruikt bouwmateriaal in kantoren en woningen, en het is belangrijk om het gescheiden in te zamelen om sulfaatvervuiling te voorkomen en recycling te bevorderen. Door te kiezen voor een gipsafval container van Uwafvalbak draagt u bij aan een duurzamere bouwsector. Het gescheiden ingezamelde gips wordt namelijk gerecycled tot gipspoeder, dat vervolgens weer wordt geleverd aan fabrikanten van gipsplaten. Zo zorgen we samen voor een circulaire economie en een beter milieu.

Afval duurzaam laten verwerken in Bronckhorst

Om afval duurzaam te laten verwerken is het beste om het afval te scheiden. Door het afval in categorieën te scheiden kan het makkelijker verwerkt en gerecycled worden, waardoor de materialen weer hergebruikt kunnen worden.

Heb je een vergunning nodig voor een container in Bronckhorst?

Wanneer een container op eigen terrein wordt geplaatst heb je geen vergunning nodig. Indien u een container wilt plaatsen op een plek die niet uw eigen terrein is, is een melding bij de gemeente meestal voldoende. Elke gemeente hanteert andere voorwaarden voor het plaatsen van een container. Bij vragen kunt u contact opnemen met uw gemeente of met een van de medewerkers van Uw Afvalbak.